Vinterlöpning del II

Postad av monique den 20 jan, 2017 i Nyheter | Inga kommentarer »

Jag får ibland frågan om jag verkligen springer året om, och ja visst gör jag det. Visserligen älskar jag att springa i linne och kjol eller shorts en lagom varm sommardag, men det hindrar mig inte från att njuta av att springa en gnistrande kall vinterdag också. Allt handlar egentligen om den gamla klyschan att ha kläder efter väder.Här om morgonen skulle jag springa med några kompisar och då stod termometern på -24 grader, det var faktiskt lite väl kallt – till och med för mig! Så jag väntade några timmar innan jag stack ut. För ut måste jag. Det var en helt magiskt vacker vinterdag med solsken och gnistrande snö. När jag stängde dörren bakom mig var det ”bara” -18 grader.När det är så kallt gäller det verkligen att klä sig rätt och med lager på lager principen. Om man börjar nerifrån så har jag mina Icebug Aurora för att få bra grepp, ullstrumpor och gaiters för att inte få snö i skorna. Under natten hade det kommit två-tre dm nysnö och jag räknade med att få pulsa på oupptrampade stigar i skogen. Sedan hade jag mina vintertights från Craft, just den här modellen är speciellt framtagen för Stockholm Winterrun, men det finns lika dana att köpa utan tryck men med flossad insida. Under tightsen har jag ett par korta fodrade tights och för att jag verkligen inte ska behöva frysa om rumpan så har jag en alldeles underbar vinterkjol som också kommer från Craft. Jag gillar ju att springa i kjol så när jag hittade den här varma varianten blev jag jätteglad!På överkroppen har jag ett underställ i merinoull. Det är många som väljer bort just merinoull på grund av mulesing, som är ett ingrepp många fårfarmare gör för att undvika flygangrepp. De skalperar bakdelen på fåren för att förebygga angrepp från blåflugor som lägger sin ägg i fårens veckiga hud.  Metoden förekommer i Australien men är enligt kritiker väldigt plågsamt för djuren då ingreppen ofta görs utan bedövning.  Devold, Woolpower,  Icebreaker med flera säljer dock produkter som kommer från får som inte har utsatts för detta, så kolla innan du köper en merinoullsprodukt nästa gång.

Över tröjan har jag en funktions t-shirt, en vindjacka, typ den här och en väst från Craft. Älskar västar, man kan ha dem över en t-shirt på sommaren när det är lite svalt eller som extra förstärkningsplagg när det är riktigt kallt. Vantar och mössa är förstås ett måste. Och en buff. Jag har flera stycken och oftast får den bara värma nacken och halsen, men när det är riktigt kallt kan man dra upp den över öronen. Sedan är det bara att ge sig ut och njuta! Run Happy!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *