Test av Compressport

Postad av monique den 3 feb, 2017 i Hälsa och motion, Löpning, Nyheter, Träning | Inga kommentarer »

Jag skriver för sajten  Allt om swimrun och vi har haft glädjen att få testa löparkläder från Compressport. Jag tänkte att jag kan dela med mig av våra erfarenheter även i detta forum. Vi var två testlöpare som har sprungit i deras kompressions vadskydd, underställströja och vindjacka.

Hur har testet gått till:
Vi är båda vana löpare och vi har sprungit vid upprepade tillfällen i kläderna. Vi har använt plaggen både vid långpass och på intervaller.

Design och intryck:
Vi har båda testat kompressions vadskydden tidigare och vårt positiva intryck bestod även under dessa testlöpningar. Jag har också testat vadskydd från 2XU, och har man långa ben så passar Compressports vadskydd bättre för de är längre. Enligt min uppfattning sitter de också bättre och tightare än calfs från Skins. Eller som en av testlöparna sa: ”Både jag och tjejen älskar dem, de sitter bra, sitter på plats och känslan under och efter passet är att det är skönt att ha dem på. Vadskydden finns i en mängd färger så som de här karamelliga:

Underställs tröjan har en tight passform och är ultralätt samt sömlös. Tröjan är väldigt skön och även om den kändes tunn frös inte våra testlöpare.  Den reglerar värmen bra och kyler när man är varm och värmer när det är kallt. Tröjan sitter bra på och glider inte upp vilket tigtha kläder kan göra om man har ett annat plagg ovanpå, och är det något man inte vill ha när man springer på vintern så är det en glipa där bak! Den transporterar bort fukt och luktar inte, inte ens efter ett hårt intervallpass. Den manlige testlöparen tycke att modellen var lite feminin med sin slimmade design medan den medan jag själv insåg att jag borde gå ned fem kg innan jag visar mig offentligt i den ;-).

Den tighta underställströjan. Foto: Adina Hörnsten Stalås

Även jackan är ultralätt och kan smidigt packas ned i exempelvis en löparryggsäck eller en ficka. Jackan har ett stretchigt tyg på ryggen och tanken är att man ska kunna ta på den över vätskesystemet/ryggsäcken utan att behöva ta av ryggan, vilket är praktiskt om man är ute och springer och det plötsligt blir kallare eller man kommer upp på ett berg. Man ser visserligen lite ut som Quasimodo när man har jackan över ryggsäcken, men det är en smart funktion. Våra testlöpare upplevde att jackan hade väl tilltagen armlängd så att även den med långa armar kan utnyttja ”tumhålet”. Ett plus för fickan på ryggen för till exempel nycklar eller batteriet till pannlampan. Designen känns väldigt genomarbetad med exempelvis den sneda dragkedjan som gör att skäggiga löpare inte riskerar att fastna med skägget i blixtlåsen om de drar på sig jackan i farten. Det enda testlöparna saknade var mer reflexer.

Löpning med jackan under ryggsäcken. Foto: Sofie Lantto.

Med jackan över ryggsäcken. Foto: Sofie Lantto

Funktioner:
R2v2 Calfsleeves – Den nya modellen har en extra flärp som går upp över knät för att dämpa belastningen på knäskålen. Passar till i stort sätt alla aktiviteter. Denna produkt går använda året runt oberoende av värme, kyla, vått eller torrt. Testlöparna har, förutom att springa med dem på, använt dem på triathlon- och swimruntävlingar och de torkar snabbt när man kommer upp ur vattnet. de är främst framtagna för att användas under aktivitet men behåll dem gärna på 1-2 timmar efter en aktivitet för att skynda på återhämtningen. De är också sömlösa.

On/Off shirt  – Lager 1 plagg med kompression och en fantastisk funktion när det gäller att hålla kroppen rätt tempererad. Både kyler och värmer tack vare ett system med interaktiva fibrer och 42 000 avioler eller små hål som sluter sig när man är stilla men öppnar sig musklerna spänns. Finns med lång ärm, kort ärm och som linne.

Hurricane Jacket – Ultralätt vindjacka med smarta lösningar så som den sneda dragkedjan som inte känns kall och obehaglig mot halsen. Den är ingen regnjacka men står emot lite stänk och torkas snabbt om den blir blöt. Ryggpartiet är gjort i ett stretchigt material som andas bra och som går att töja ut över en ryggsäck.

Återförsäljare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *