Nu har jag också gjort det

Postad av monique den 24 Dec, 2016 i Nyheter | Inga kommentarer »

Jag har varit en av dem som lider i tysthet. Som skäms och tänker att jag får nog skylla mig själv lite. Skaffar man fem barn och inte kniiiiper ordentligt så blir det så här. Speciellt jobbigt har det varit att springa intervaller. Då har det varit som om alla fördämningar brister. Antingen har jag fått springa med binda eller så har jag blivit sjöblöt – pest eller kolera liksom. Jag har inte pratat om min ansträngningsinkontinens utan tyckt att det var pinsamt och trott att det bara var jag som led av att inte kunna hålla torrt. Men tack vare min fina kompis Sofie har jag förstått att det både är vanligt och att det går att göra något åt det. En enkel operation där man bara är nedsövd i fem minuter. I princip kan man göra ingreppet på lunchen – åtminstone om man tar en långlunch.

Efter att ha haft problem i flera år tog jag äntligen tag i saken och fick en tid för operation i torsdag. Ingen mat efter klockan 12 på natten så jag var lite yr när jag kom till GynStockholm på Sankt Görans sjukhus vid elva-tiden på förmiddagen. Ont i huvudet hade jag också av kaffeabstinens. Själva ingreppet gick verkligen snabbt. Jag hann knappt märka att jag blev sövd innan det var dags att gå tillbaka till rummet där mackor och kaffe (äntligen) väntade. Jag hade lite ont efteråt men kunde gå tillbaka till jobbet så fort personalen hade kollat att jag kunde kissa ordentligt. Min löpgrupp från Team Nordic Trail klockan 18 tog en kompis hand om – och det var nog bra eftersom jag var full av medikamenter ;-). Dagen därpå kunde jag springa, om än inte så fort och med korta steg. Så två timmars julorientering i sakta mak klarade jag av. Och i dag cyklade jag mtb i drygt två timmar utan större besvär.

Så om det är någon av er som läser det här och har samma problem som jag har haft så vill jag bara säga – tveka inte! Gör något åt det du också!

Ha en riktigt god och glad jul!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *